Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus opiskelijalle ja nuorelle

Kotivakuutus on erityisen tärkeä nuorelle ja opiskelijalle – asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa. Vaikka omaisuutta ei ole kertynyt paljoa, on se tärkeää turvata vahinkojen varalta. Elämässä sattuu ja tapahtuu, ja pienetkin vahingot voivat horjuttaa opiskelijan ja nuoren lompakkoa. Näissä tilanteissa kotivakuutus on turvana ja tuo mielenrauhaa. Tarjoamme nuorille vakuutuksen edullisemmin.

Miksi on tärkeää ottaa kotivakuutus?

 • Vuokranantajat usein edellyttävät, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus.
 • Solu- ja kimppakämpissä kaikilla asukkailla on oltava oma kotivakuutus.
 • Jos asut samassa taloudessa puolisosi tai perheenjäsenten kanssa, teille riittää yksi kotivakuutus.
 • Kotivakuutus on apunasi vahingon sattuessa ja korvaa niin pieniä kuin suuriakin vahinkoja. Voit huoletta keskittyä opiskeluun.

Kotivakuutuksen hinta nuorelle

Tarjoamme nuorille kotivakuutuksen edullisemmin. Hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutusturvan laajuus, kotisi pinta-ala ja sijainti. Voit valita omavastuun tarpeesi ja kukkarosi mukaan. Laske vakuutuksellesi hinta ja osta se helposti verkossa. Ota samalla käyttöösi paperiton palvelu, jolloin kaikki vakuutusasiakirjat tulevat verkkopalveluun ja säästät luontoa.

Hae hinta ja osta

Mitä kotivakuutus korvaa?

 • Laaja kotivakuutus on suosituin vakuutuksemme. Se antaa turvaa tilanteisiin, joissa esimerkiksi puhelimesi putoaa ja rikkoutuu tai pesukoneesi rikkoutuu aiheuttaen vesivahingon.
 • Voit valita kotivakuutukseen myös Laaja Plus –turvan, jolloin ikävähennykset ovat edullisemmat uusille laitteille sattuneissa vahingoissa. Vakuutus korvaa myös tietokoneen tiedostojen palauttamisen, jos vahinko sattuu.
 • Perustason vakuutus toimii, jos et tarvitse turvaa rikkoutumisten varalle. Perustason vakuutus on edullisempi ja turvaa kotia ja omaisuuttasi mm. palo-, vuoto ja varkausvahingoilta.
 • Voit vakuuttaa samalla myös matkatavarasi ulkomailla edullisesti ja ilman omavastuuta. Matkatavaraturvan hankkiminen kotivakuutuksen yhteydessä on edullisempaa kuin erikseen ostettuna.
 • Kotivakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut esimerkiksi palo- tai vesivahingon takia muuttamaan pois asunnostasi ja tarvitset sijaisasuntoa.
 • Vastuuvakuutusturvasta voidaan korvata vahinkoja, jotka olet esimerkiksi huolimattomuudesta johtuen aiheuttanut toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen, ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvausvastuut ovat harvinaisia, mutta jos asia osuu omalle kohdalle, korvaussummat voivat olla valtavia ja ne voivat haitata koko loppuelämää. Vakuutusmaksu on pieni hinta asian hoitamisesta.
 • Oikeusturvavakuutus mahdollistaa lakimiesavun käyttämisen riita- tai rikosasioissa.

Vertaile opiskelijan ja nuoren kotivakuutuksia ja löydä sinulle paras vaihtoehto

Opiskelijalle ja nuorelle sopivan kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on hyvä pitää ajan tasalla, sillä se on monille tärkeimpiä vakuutuksia. Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa. Näin löydät sinulle ja tavaroillesi parhaimman vakuutuksen. Muistathan, että solu- ja kimppakämpissä kaikilla asukkailla on oltava oma kotivakuutus.

  Laaja Perus Suppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin
muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

voit valita mukaan Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

kyllä Rikkoutuminen, ei sisälly Rikkoutuminen, ei sisälly

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä kyllä Vuoto, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä kyllä Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä kyllä voit valita mukaan

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä kyllä voit jättää pois

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä kyllä kyllä

Korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

kyllä kyllä kyllä

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Kyllä Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kyllä Kyllä Kyllä

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana
oleville tavaroille sattuneet vahingot.

voit jättää pois voit jättää pois voit jättää pois