Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Muuttaminen

Muuttaminen on stressaavaa. Huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen tekevät kuitenkin muutosta sujuvampaa. Jos edellisestä muutosta on kulunut jo pidempi aika tai muutat ensimmäistä kertaa, kannattaa kysyä ja etsiä vinkkejä ja neuvoja sujuvaan muuttoon.

Muuttajan muistilista

 1. Tee sähkösopimus ja siirrä nettiliittymä.
 2. Tee muuttoilmoitus.
 3. Kutsu muuttoporukka tai pyydä tarjous muuttoliikkeistä.
 4. Hanki riittävästi muuttolaatikoita. Pakkaa ajoissa, merkitse niihin sisältö ja sijoituspaikka uudessa kodissasi. Kierrätä hyvissä ajoin kaikki tarpeeton.
 5. Ota kotivakuutus tai siirrä vanha vakuutus uuteen asuntoon.
 6. Huolehdit vanhan asuntosi loppusiivouksesta ja avainten palauttamisesta.
 7. Varmista, että uudessa kodissasi on toimiva palovaroitin ja alkusammustusvälineet (sammustuspeite ja käsisammutin).

Kotivakuutus ja muuttaminen

 • Tiesithän, että LähiTapiolan kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana 2 kuukauden ajan, kun muutat Suomessa.
 • Muista kuitenkin siirtää kotivakuutus uuteen kotiisi hyvissä ajoin ja ilmoittaa meille uusi osoitteesi. Tämä onnistuu niin verkossa kuin asiakaspalvelussamme.
 • On hyvä muistaa, että usein vuokranantaja edellyttää voimassaolevaa kotivakuutusta jo ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.
 • Uuden kotivakuutuksen saat helposti verkosta tai asiakaspalvelustamme.
 • Ainoana Suomessa S-ryhmän Bonusta myös kotivakuutuksesta.

Laske ja osta


Huomioi nämä asiat muuttofirmaa valitessa

 1. Pyydä muuttofirmalta kirjallinen vahvistus siitä, mitä puhelimessa on asioista sovittu ja sovi, että saat tietää työn kuluessa, mitä mahdolliset yllätykset tulevat maksamaan lisää ennakoituun summaan.
 2. Käy muuttomiesten kanssa läpi, missä kunnossa huonekalut ovat ennen muuttoa. Pääsääntöisesti korvausvastuu on muuttoyhtiöllä, mutta ongelmia tulee siitä, missä vaiheessa naarmut ovat huonekaluun tulleet. Siksi etukäteistarkistus on hyvä.
 3. Muista pakata tavarat siten, että ne ovat valmiina, kun muuttomiehet saapuvat paikalle. Muuten muutto saattaa viivästyä ja lasku kasvaa ennakoidusta.

Opiskelijan muutto

Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on iso askel. Oli koti sitten vuokra- tai omistusasunto, on viisasta varautua myös ikäviin yllätyksiin, kuten esimerkiksi tavaroiden rikkoutumiseen. Myös tapaturmiin ja matkasairauksiin on hyvä varautua vakuutuksella.

Syksy on vilkasta aikaa asuntomarkkinoilla, kun useat opiskelijat muuttavat opintojensa perässä uuteen kotiin. Muuttaminen voi olla stressaavaa ja muistettavaa on paljon. Listasimme hyödyllisiä vinkkejä ja huomioita, joilla turvaat onnistuneen muuton.


Asiaa muuttamisesta

Joka toinen suomalainen käyttäisi muuttaessaan muuttofirmaa – huomioi valinnassa nämä asiat

Listasimme alle hyödyllisiä vinkkejä, jotka kannattaa huomioida muuttofirmaa valitessa.

Lue lisää

Muutto edessä? Muista ainakin nämä – 5 vinkkiä auttavat alkuun uudessa kodissa

Oletko muuttamassa uuteen asuntoon? Ehkä peräti ensimmäiseen omaan asuntoon? Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on iso askel.

Lue lisää