Sijoitusrahastot LähiTapiola 2045

LähiTapiola

Sijoitusrahasto LähiTapiola 2045 on yhdistelmärahasto, jonka varat sijoitetaan maailmanlaajuisesti korko- ja osakemarkkinoille. Aluksi pääpaino on osakesijoituksissa, mutta tavoitevuoden 2045 lähestyessä pyritään turvaamaan mahdolliset tuotot ja painotus siirtyy korkosijoituksiin. Tavoiterahasto sopii esimerkiksi lapselle säästämiseen tai eläkeaikaan varautumiseen. Tee rahastomerkintä helposti omilla verkkopankkitunnuksillasi tai puhelimitse numerossa 09 453 8500 (ma-pe kello 9-17).

Pähkinänkuoressa

Sijoitusrahasto LähiTapiola 2045 on yhdistelmärahasto, jonka varat sijoitetaan maailmanlaajuisesti korko- ja osakemarkkinoille erilaisten alarahastojen kautta.

Rahaston nimessä oleva vuosiluku kertoo tavoitevuoden. Aluksi sijoitusten pääpaino on osakkeissa, koska sijoitusaika on pidempi. Osakkeilla saavutettu arvonnousu pyritään säilyttämään, ja tavoitevuoden lähestyessä varoja siirretään pienempiriskisiin korkosijoituksiin. Tavoitevuonna rahastossa on vain korkosijoituksia.

LähiTapiolan tavoiterahastot tähtäävät mahdollisimman hyvään tuottoon tavoitevuoteen mennessä. Tavoite pyritään saavuttamaan aktiivisella salkunhoidolla.

Riskiluokka:

1 2 3 4 5 6 7

LähiTapiola-yhdistelmärahastot

Tuotto-odotus ja riski