Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Vastuullinen Ympäristö

Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Ympäristö sopii säästäjille ja sijoittajalle, jotka haluavat sijoittaa helposti ja hyvin hajautetusti kestävän kehitykseen ympäristö-teeman mukaisesti.

Aloita rahastosäästäminen tai tee lisäsijoituksia helposti verkossa. Klikkaa osta ja tunnistaudu omilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Mikäli kaipaat henkilökohtaista neuvontaa, soita asiakaspalveluumme 09 453 8500 (ma-pe kello 9-17).

Pähkinänkuoressa

Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Ympäristö sijoittaa varansa maailmanlaajuisesti osakemarkkinoille. Sijoituskohteeksi valitaan yrityksiä, joiden toiminnalla on positiivinen vaikutus YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen erityisesti ympäristönäkökulmasta.

Sijoituskohteina ovat tarkoin valittujen, pääsääntöisesti 30–40 yhtiön osakkeet. Sijoituskohteena on yrityksiä, jotka mm. tuottavat uusiutuvaa energiaa, luovat kestäviä teollisia prosesseja ja kaupunkiympäristöjä, toimivat vedenhuollon tai tietoliikenteen parissa. Vaikka rahasto sijoittaa keskittyneesti muutamalle päätoimialalle, saadaan hajautusta monipuolisista alatoimialoista. Rahaston sijoitukset painottuvat Eurooppaan ja USA:n, mutta sijoituksia voidaan tehdä maailmanlaajuisesti.

Indeksi ei ohjaa sijoituskohteiden valintaa. Yrityksiä seurataan tarkasti muun muassa kassavirran, kannattavuuden sekä taseen rakenteen osalta. Rahaston sijoituspäätöksissä huomioidaan sijoituskohteisiin vaikuttavat ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät (ESG) LähiTapiola Varainhoidon vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaisesti.

Tutustu rahaston esitteisiin, sääntöihin ja katsauksiin.