Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Korkoetu

Korkoetu on puskuri pahan päivän varalle. Voit aloittaa säästämisen pienellä kuukausisummalla tai isommalla kertasummalla, ja tiedät etukäteen kuinka paljon tuottoa saat seuraavalle vuodelle. Korkoetu on etu LähiTapiolan asiakkaille.

Korkoetu - säästämisen starttipaketti

Säästämisen aloittamista ei kannata lykätä, vaan siihen on oikea hetki juuri nyt. Suosituksemme on, että jokaisella olisi oma henkilökohtainen puskuri elämän yllättävien menojen varalle. Puskurissa kannattaa olla ainakin kahden kuukauden palkan verran säästöjä.

Voit säästää Korkoetuun enintään 5 000 euron puskurin, joka vastaa keskimäärin suomalaisten kahden kuukauden nettopalkkaa. Säästöä voit kerryttää jo 30 eurolla kuukaudessa tai tilanteesi mukaan laittaa sivuun vaikka suurempia summia kerralla.

Korkoedun hyödyt

Vuosittain vahvistettava korko

Maksamme asiakashyvityksenä säästöillesi koron, jonka suuruuden vahvistamme vuosittain etukäteen seuraavalle kalenterivuodelle. Tiedät etukäteen tulevan vuoden tuoton. Vuodelle 2020 vahvistettu asiakashyvitys on 1,5 prosenttia (kulujen jälkeen 1 prosentti).

Puskuri pahan päivän varalle

Puskurilla tasapainotat arjen tuloja ja menoja ja voit varautua yllättäviin, hieman suurempiin menoeriin. Samalla kerrytät itsellesi varallisuutta.

Joustavaa säästämistä

Voit valita itsellesi sopivan kuukausittaisen säästösumman. Säästöt ovat milloin tahansa nostettavissa - voit tehdä kaksi nostoa vuodessa ilman kuluja.


Korkoetu sopii sinulle, jos

  • haluat säästää itsellesi 5000 euron puskurin kerralla tai kuukausittain,
  • haluat laittaa osan tuloistasi syrjään ja saada siitä vakaata tuottoa,
  • haluat säästää joustavasti ja vaivattomasti,
  • hyväksyt maltillisen tuoton vähäisellä riskillä,
  • arvostat mahdollisuutta jatkossa laajentaa säästämistä ja sijoittamista samalla sopimuksella myös muihin sijoituskohteisiin.


Näin saat Korkoedun käyttöösi

  1. Klikkaa Aloita säästäminen -nappia.

  2. Selvitämme ensin tilanteesi muutamalla helpolla kysymyksellä varmistaaksemme ratkaisun soveltuvuuden sinulle.

  3. Kysymme tämän jälkeen lainsäädännön edellyttämät kysymykset taloudellisesta tilanteestasi.

  4. Kun kaikki tarvittavat tiedot ovat kasassa, saat yhden arkipäivän kuluessa sopimuspaperit tutustuttavksi ja allekirjoitettavaksi sähköiseen allekirjoituspalveluun.

  5. Voit kerryttää itsellesi 5000 euron taloudellisen puskurin ja seurata säästöjesi kehittymistä Elämänturva-sovelluksessa ja verkkopalvelussamme.

Aloita säästäminen


Etkö ole vielä asiakkaamme tai haluatko sijoittaa suuremman summan?

Korkoetu on tarjolla vain LähiTapiolan asiakkaille. Jos et ole vielä asiakkaamme, tästä pääset tutustumaan valikoimaamme.

Jos haluat sijoittaa enemmän kuin 5000 euroa, voit varata ajan tapaamiseen tai jättää yhteydenottopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä.

Tietoa Korkoedusta

Mikä on Korkoetu?

Korkoetu on LähiTapiola Sijoitusvakuutukseen liitetty perustekoroinen sijoituskohde, jonka säästöä hyvitetään vuosittain etukäteen vahvistettavalla mahdollisella asiakashyvityksellä. Sijoitusvakuutus on tarkoitettu pitkäaikaiseen säästämiseen. Suositeltu sijoitusaika on vähintään viisi vuotta. Tutustu myös Korkoedun materiaaleihin - tuoteselosteeseen, ehtoihin ja sijoituskohdemateriaaleihin.

Miten saan Korkoedun käyttööni?

Korkoetu on saatavilla LähiTapiolan verkkosivujen tai Elämänturva-sovelluksen kautta. Ostosovelluksessa selvitämme, että Korkoetu vastaa säästämisen tavoitteitasi.

Millaista tuottoa saan säästöilleni?

Korkoedun tuotto muodostuu LähiTapiola Korkohyvityksestä eli perustekorosta, joka on nolla prosenttia sekä mahdollisesta asiakashyvityksestä. Vahvistamme asiakashyvityksen vuosittain etukäteen seuraavalle kalenterivuodelle. Vuodelle 2020 vahvistettu asiakashyvitys on 1,5 prosenttia.

Miten voin tehdä nostoja säästöistäni?

Voit milloin tahansa nostaa osan tai kaikki varoistasi LähiTapiolan verkkopalvelussa. Voit tehdä sopimuksestasi kaksi nostoa kalenterivuodessa ilman kuluja. Kolmannesta säästönnostosta alkaen perimme toimenpidemaksun. Sopimuksen irtisanomisesta ei peritä kulua. Huomioithan, että osittaisen noston jälkeen säästöön pitää jäädä vähintään 150 euroa.

Materiaalit

Kulut

Vuosittainen kokonaiskulu on 0,5 %, joka on vakuutussopimuksen hoitokulu. Voit tehdä kaksi säästön nostoa vuodessa ilman kuluja. Tämän jälkeen nostoista vähennetään 24,69 euron toimenpidemaksu.

Huomioitavaa Korkoedusta

Säästöjäsi hyvitetään vuosittain mahdollisella asiakashyvityksellä, joka vahvistetaan vuosittain etukäteen seuraavalle vuodelle. Asiakashyvityksen määrä voi vaihdella vuosittain ja se voi olla myös 0 prosenttia. Vahvistetut asiakashyvitykset eivät ole tae tulevien vuosien asiakashyvitystasoista.

Korkoetu on vähäriskinen sijoituskohde. Voit menettää säästösi osittain tai kokonaan vain, jos LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö joutuisi maksukyvyttömyystilanteeseen. Säästöjesi suojana on vakuutusyhtiöiden vakavaraisuutta sääntelevät tarkat vakavaraisuusrajat. Vakuutussäästöillä ei ole talletussuojaa tai sijoittajien korvausrahastoa vastaavaa suojaa.

Tutustu ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoitusvakuutuksesta ja Korkoedusta kertoviin materiaaleihin, jotka löydät tämän sivun Materiaalit-kohdasta.

Sijoitusvakuutuksen tarjoaa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.


Lue lisää