Näin muutto sujuu täydellisesti

LähiTapiola LokalTapiola

Vahingoton muutto on täydellinen muutto. Teimme sinulle täydellisen muuttopäivän infograafin, jonka avulla voit ennakoida tulevaa ja varautua siihen. Näillä hyötyvinkeillä hälinä korvataan onnistuneella päivällä.

Edellisenä iltana

Käy vielä läpi huomisen päivän muuttosuunnitelma, tarkista muuttajan muistilista ja mene ajoissa nukkumaan. Hyvin nukuttu yö ennen muuttoa on tärkeää, jotta perheen pienimmätkin jaksavat pitkän päivän.

Klo 8.00

Runsas aamiainen on kaiken hyvän alku. Pidä pientä evästä myöhemminkin käden ulottuvilla, jotta ennakoit nälkäkiukkua.

Klo 9.30

Muuttaa voi myös arkipäivänä. Monen alan työehtosopimukseen kuuluu oikeus muuttovapaaseen. Muuttoporukkaa voi silloin olla hankalampi saada koolle. Mieti eri mahdollisuuksia, joskus muuttopalvelu on toimiva vaihtoehto.

Klo 10.00

Kun muuttoauto on tilattu pari viikkoa etukäteen ja tavarat on pakattu ajoissa, käy lastaaminen sutjakasti. Anna vaikka appiukon ohjata työtä, hän nauttii ohjeiden antamisesta. Siivoa muuton jäljet, mutta jos mahdollista siirrä se seuraavaan päivään. Näin vähennät päivän kuormitusta. Samalla kannattaa tehdä viime hetken tarkistuskierros: Onko kaikki tavarat mukana? Ikkunat kiinni? Valot ja sähkölaitteet pois päältä? Avaimet tallella?

Klo 15.00

Hei muistitko syödä välillä? Nyt alkaa kuorman purkaminen, muista maltti ja varovaisuus, jottei vahinkoja sattuisi. Onhan uudessa, siivotussa asunnossa pinnat suojattu, jotteivät ne naarmuunnu? Valotkin menevät päälle, kun sähkösopimus on solmittu jo etukäteen. Mukana on myös työkaluja pieniä asennustöitä varten. Jos jotain sattuu särkymään, ei hätää, kun kotivakuutus on hankittu hyvissä ajoin.

Klo 19.00

Lopultakin on valmista, huh. Olipas urakka. Muuttoporukalle tarjotaan pitsaa ja olutta. Niiden vuoksi he tulivat, vaikka muuta väittävätkin. Kun muut vielä nauttivat virvokkeita, lapset tutustuvat jo uusiin huoneisiinsa. Tänään he saavat sisustaa mielensä mukaan.

Klo 21.00

Lasten on aika mennä nukkumaan. Ensimmäinen yö uudessa asunnossa on aina jännittävä, sillä paljon muutoksia on edessä. Huolta ei kuitenkaan ole, kun uudet koulu- ja hoitopaikat on käyty yhdessä lasten kanssa läpi hyvissä ajoin, ja vanhoihin on ilmoitettu vaihdosta.

Klo 22.00

Muuttolaatikot ovat uudessa kodissa ja palovaroitin katossa. Väsynyt mutta onnellinen muuttaja voi juhlistaa hyvin sujunutta päivää lasillisella punaviiniä. Nyt on aika rentoutua ennen kuin alkaa säätäminen huonekalujen ja tavaroiden paikoista.

Huom!

Muistithan ottaa kotivakuutuksen tai siirtää vanhan vakuutuksesi uuteen kotii? Laske helposti hinta uuden kotisi vakuutukselle tästä.

Hei sattuiko muutossa jotain yllättävää, tuntuuko selkä poikkeuksellisen kipeältä tai venähtikö jalka? Paraneminen alkaa numerosta 0206 1000 - soita Terveyshelppi palveluun.