Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yhteislahjoituksena 40 defibrilaattoria Satakuntaan

​Satakuntaan lahjoitetaan 40 defibrillaattoria yhteishankintana paikallisyhteisön elämää turvaamaan.

LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta yhdistävät voimansa Satakunnan Osuuskaupan kanssa ja lahjoittavat 40 defibrillaattoria ympäri maakunnan.

Suomessa tapahtuu noin 15 000 sydänpysähdyksestä johtuvaa kuolemaa vuosittain. Sydänpysähdyksen sattuessa tärkeintä on mahdollisimman nopeasti aloittaa elvytys. Defibrillaattoreiden hankinta on konkreettinen turvallisuusteko, jonka kautta LähiTapiola ja Satakunnan Osuuskauppa haluavat parantaa paikallista ensiapuvalmiutta.

- Suurin osa näistä neljästäkymmenestä defibrillaattorista sijoitetaan osuuskaupan tiloihin. Toimipaikkojemme aukioloajat ovat laajat, ja asiakasvirtamme ovat isot. Onkin hienoa, että defibrillaattorit löytyvät jatkossa kaikista toimipaikoistamme. Niiden käyttöä tullaan opettelemaan Turvapassi-koulutuksissa, jonka koko henkilökuntamme suorittaa. Haluamme että asiakkaamme voivat turvallisin mielin asioida meillä tältäkin osin, ja myös henkilökunnallemme on tärkeää, että he osaavat hädän hetkellä olla avuksi, kertoo toimitusjohtaja Harri Tuomi Satakunnan Osuuskaupasta.

Defibrillaattori, eli kansankielellä deffa tai sydäniskuri, on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö. Laite tunnistaa luotettavasti tällaisen rytmihäiriön ja neuvoo laitteen käyttäjää toimimaan oikein ja turvallisesti. Kuka tahansa voi sen avulla antaa apua ihmiselle, jonka sydän on pysähtynyt.

- Haluamme edistää Satakunnan turvallisuutta parantamalla ensiapuvalmiutta. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen ja yksikin pelastettu henkilö on merkittävä saavutus, sanoo LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Deffaa on helppo käyttää

Elvytystilanteessa jokainen minuutti on ratkaiseva, minkä vuoksi on tärkeää, että myös maallikot uskaltautuvat käyttämään defibrillaattoria. Laitteiden yleistyminen mahdollistaa sydänpysähdysten nopeamman hoidon ja sitä kautta vaikuttaa myös sydänkuolemien määrään.
Defibrillaattorien sijoituskohteet on valittu yhdessä Satakunnan Pelastuslaitoksen kanssa, jotta apu olisi siellä missä sitä tarvitaan, vaikka hätä ei tietenkään katso aikaa eikä paikkaa.

Defibrillaattoreita tullaan sijoittamaan mm. Satakunnan Osuuskaupan tiloihin, liikuntapaikkoihin sekä yleisiin tiloihin. Paikkojen valinnassa tärkeänä kriteerinä on pidetty avuntarpeen saatavuutta sekä kävijämäärää.

Paikallista yhteiskuntavastuuta

Paikalliset arvot yhdistävät Satakunnan Osuuskaupan sekä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan päivittäistä tekemistä. Yhdessä tehty lahjoitus on osa yhteistyötä, jota pyritään tiivistämään paikallisin teoin. Viime vuonna Satakunnan Osuuskauppa lahjoitti 50 000 euroa ja LähiTapiola Lännen yhdessä LähiTapiola Satakunnan kanssa taas 100 000 euroa Satakunnan Ammattikorkeakoululle.

- Kaikki kolme olemme alueellamme isoja tekijöitä, joten koemme tärkeäksi tehdä hyvää yhdessä ja pitää huolta satakuntalaisista. Vuosi vuodelta yritysten yhteiskuntavastuu on noussut yhä isommaksi teemaksi ja haluamme osaltamme olla esimerkillisiä toimijoita, toteaa LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä.