Pitkä yhteistyö jatkuu

Porin klassikkotapahtuma, joka on kerännyt heinäkuiseen Kirjurinluotoon festivaalikansaa yhtäjaksoisesti vuodesta 1966. Pori Jazz tarjoaa jälleen ensi kesänä runsaasti myös pääsymaksutonta ohjelmaa. Monipuolisessa ohjelmistossa on tuttuun tapaan mukana myös koko perheen ilmaistapahtuma Pori Jazz Kids, joka järjestetään jo 15. kertaa.

LähiTapiola on ollut mukana tukemassa festivaalin pääsymaksutonta ohjelmistoa monena vuonna ja viime vuonna keskityimme täysin koko perheen Pori Jazz Kids –tapahtumaan.

- Järjestimme LähiTapiolan piirustuspisteen, jossa lapset saivat piirtäen vastata kysymykseen: mikä sinulle on tärkeää. Suosituimpia piirrosaiheita taisivat olla oma perhe, koti sekä tietenkin supersankarit ja autot, kertoo LähiTapiola Satakunnan markkinointikoordinaattori Sonja Haavisto.

LähiTapiola Satakunnan Porin toimistolla on taidenäyttely kerätyistä piirroksista 22.2.-8.3. Pääteemana näyttelyssä on taiteilijoiden etsiminen, sillä tapahtumassa ei kerätty taiteilijoiden yhteystietoja.

- Haluamme löytää taiteilijat ja antaa heille heidän piirroksensa takaisin kehystettyinä, selventää Haavisto.

Yhteinen arvomaailma on vahvistanut yhteistyötä

Kolmipäiväinen Pori Jazz Kids tarjoaa konserttien lisäksi paljon eri aiheisia työpajoja, joista yksi on tänäkin kesänä LähiTapiolan piirustuspaja.

- Tavoitteenamme on ollut alusta lähtien tehdä matalankynnyksen toimintaa kaikille lapsiperheille. Tahdomme, että kaikki voivat tulla mukaan soittamaan, laulamaan sekä taiteilemaan, vaikka eivät sitä ennen olisikaan tehneet, korostaa Pori Jazz Kidsin tuottaja Sanna Grönmark.

Pori Jazz on tärkeä yhteistyökumppani LähiTapiolalle juuri tapahtuman arvojen vuoksi. LähiTapiolan ja Pori Jazzin yhteinen agenda tapahtuman avoimuudesta sekä matalankynnyksen työpajoista on vahvistanut yhteistyötä.

- Ennen yhteistyöt olivat enemmän logoja seinillä mutta nykyisin pyrimme olemaan aktiivinen osa tapahtumaa, mikäs sen parempaa kuin olla läsnä ja harjoitella itsekin piirtämään, toteaa Sonja Haavisto.

Ilmaiskonsertteja ja yhteiskuntavastuuta

Yli puolet Pori Jazzin koko ohjelmasta on pääsymaksutonta ja se on mahdollista osittain yhteistyökumppaneiden avulla. LähiTapiola on mukana tukemassa Pori Jazz Kidsin toimintaa.

- Uskomme vahvasti, että isona yrityksenä meidän on annettava myös takaisin yhteiskunnalle ja yhteisölle. Yksi näistä tavoista on olla mukana Pori Jazz Kidsin ilmaistapahtumassa järjestämässä matalankynnyksen työpajoja kaikille perheille, tiivistää Sonja Haavisto.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa 12.–20. heinäkuuta. Kirjurinluodon pääkonsertit ovat ohjelmassa torstaina 18., perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta.

Kids-ohjelmaa tarjoillaan Jazzpuistossa 15.–17. heinäkuuta. Tällä kertaa lastenfestivaali saa vieraakseen myös Pikku Kakkosen Seikkailukoneen, joka on tuttu television viikonloppuaamuista. Suositussa ohjelmassa nähdään Pikku Kakkosen juontajia, iloinen orkesteri sekä seikkailuja erehtymättömällä otteellaan johtava Reppu-Heppu.

.