Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola lahjoitti Asuntomessujen pisteen kalusteet Porin kaupungille

Asuntomessut loppuivat melkein kuukausi sitten, mitä jäi Poriin? Varmasti paljon uusia sisustusideoita, hieno asuinalue ja turismin tuomaa tunnettuutta. Mutta jäi tänne osia Asuntomessuista, muuallekin kuin varsinaiselle messualueelle.

LähiTapiola päätti lahjoittaa Porin kaupungille Asuntomessuilla LähiTapiolan pisteellä esillä olleet kalusteet. Terassikalusteet ja leikkimökit päätettiin lahjoittaa hyvinvointirahan hakijoille, niillekin jotka eivät rahaa saaneet.

- Me olemme kaupungilta tosi iloisia, että LähiTapiola haluaa lahjoittaa kalusteet meille. Loppukeväästä haussa olleeseen hyvinvointirahaan tuli valtavasti hakemuksia ja raha ei millään riittänyt niiden kaikkien toteuttamiseen. Nyt on ollut ilo etsiä hyvinvointirahan kohteista sellaisia, jotka ovat kaivanneet esimerkiksi puutarhan kunnostukseen apua ja voimme antaa heille sohvan tai ruokaryhmän. Kaikki muut menevät hyvinvointirahaa hakeneille paitsi leikkimökit menevät niitä tarvitseville päiväkodeille. " kertoo Porin kaupungin viestintäsuunnittelija Marika Virtanen.

Esimerkiksi Twister-peli lahjoitettiin Uudenkoiviston koulun vanhempainyhdistykselle. He hakivat hyvinvointirahaa koulun pihan parantamiseen. Rahaa ei heille myönnetty, sillä kaikki tällaiset leikkitelineisiin ja kaupunginosiin liittyvät hankkeet jätettiin pois, koska niiden järjestäminen reiluuden mukaan olisi ollut haasteellista. He ottavat innolla Twisterin vastaan.

- Koulun pienimmät ovat olleet kovin innoissaan ja Twister on ollut kovassa käytössä. Koulun pihassa ollut aika vähän virikkeitä niin nyt on ollut hienoa, että saatiin tämä lahjoitus, kiittelee Niina Kurikka Uudenkoiviston koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja.

LähiTapiola haluaa panostaa paikalliseen hyvinvointiin olemalla osa paikallista elämää.

- Emme halua olla perinteinen vakuutusyhtiö, vaan elämänturvayhtiö ja sillä tarkoitamme ihmisten elämässä läsnä olemista ihan vauvoista vaareihin. Tällä lahjoituksella halusimme tuoda iloa kaupunkilaisille pysyvästi, toteaa Sonja Haavisto LähiTapiola Satakunnan markkinointi- ja viestintäkoordinaattori.

Kulttuuritalo Annikselle lahjoitettiin sohva ja penkkejä, Uudenkoiviston koululle Twister-peli, muutamalle päiväkodille lahjoitettiin leikkimökkejä ja palikkapeli ja kehitysvammaisten Asuntola Apolloon lahjoitettiin pöytäryhmiä.

- Jakamalla lahjoitus mahdollisimman monelle, yritettiin parantaa monien arkea, tiivistää Haavisto.