Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Asiantuntijatilaisuudet

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Seminaarit ja webinaarit

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Aiempien tilaisuuksien esitykset ja materiaalit löydät tästä alta.

Millainen on toimiva ja turvallinen työyhteisö? Mitä on psykologinen turvallisuus ja miten se vaikuttaa työyhteisön tuottavuuteen, luovuuteen tai yksilöiden hyvinvointiin? Entä miten rakennetaan hyvää keskustelukulttuuria ja kasvatetaan yksilön luottamusta ja uskallusta puhua vaikeistakin asioista? Miten ajan ilmiöt, kuten mielentäminen, voivat kehittää laadukasta vuorovaikutusta työyhteisössä?

LähiTapiolan suurasiakasyksikkö järjesti aiheesta webinaarin tiistaina 20.10.2020. Asiantuntijana keskustelussa toimii työelämän kehittämiseen ja valmentamiseen erikoistunut psykologi Ilona Rauhala. Asiakkaan äänen ja konkreettiset käytännöt työelämästä keskusteluun toi Tokmanni Group Oyj:n HR-johtaja Sirpa Huuskonen ja moderaattorina webinaarissa toimi LähiTapiolan liiketoimintajohtaja Kaisa Höijer.

Katso webinaarin tallenne täältä.


LähiTapiola järjesti 8.11.2019 tilaisuuden jatkuvuudenhallinnasta, kyberuhkista ja toiminnasta kriisitilanteissa.

Luennoitsijoiden esitystallenteet ovat katsottavissa täällä.

 • Tilaisuuden avaus
  • johtaja Juho Kettunen, LähiTapiola
 • Yritysten jatkuvuudenhallinta
 • Case - Jatkuvuussuunnitelman laatiminen käytännön tasolla
 • Kyberriskit ja toiminta häiriötilanteessa
 • Kriisijohtaminen
 • Tilaisuuden ennakkokyselyn tulokset

Tiesitkö, että työikäisistä joka viides mies ja joka kymmenes nainen ovat alkoholin suurkuluttajia. Miten päihderiippuvuus näkyy ja vaikuttaa työyhteisössä? Tunnistatko ajoissa tilanteet ja osaatko varmistaa avun saamisen? Miten työnantajana voit ennaltaehkäistä ongelmia ja tukea avun saannissa.

LähiTapiola, Elo ja Kantamo järjestivät 13.5.2019 aiheesta tilaisuuden, jota oli mahdollisuus seurata myös online-lähetyksenä. Iltapäivän tilaisuus oli suunnattu työpaikan johdolle, esimiehille, HR:lle, työsuojelulle, riskienhallinnan asiantuntijoille sekä tietenkin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Luennoitsijoiden esitystallenteet ja esitysmateriaalit

 • Tilaisuuden avaus ja ohjelma
 • Mitä on päihderiippuvuus? - Keskustelu päihdeohjelman kehityksestä ja koulutuksesta
 • Päihteiden merkitys työtapaturmissa
 • Päihteiden rooli työkyvyttömyydessä
 • Kokemuksia yrityksen ja työterveyshuollon päihdeyhteistyössä
 • Päihteiden vaikutukset yrityksille ja mitä niille voi tehdä (esitys eng)

LähiTapiola järjesti Piina 2018 -seminaarin 2.11.2018.

Luennoitsijoiden esitykset ja esitysmateriaalit


Moni ei ehkä tiedä, että työmatka on usein heidän työnsä vaarallisin osuus. Työn luonteen muuttuminen, hektiset aikataulut sekä jatkuvasti kansainvälistyvä toimintaympäristö puolestaan asettavat omat haasteensa turvalliseen liikkumiseen ja matkustamiseen.

LähiTapiola järjesti 27.10.2017 aiheesta liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnatun, aamupäivän mittaisen seminaarin jota oli mahdollista seurata myös online-lähetyksenä. Puhujina tilaisuudessa olivat riskienhallinnan ja turvallisuuden eturivin ammattilaiset.

Luennoitsijoiden esitykset ja esitysmateriaalit


Suvi Ahtosalo Kiwa Inspectasta ja Vesa Kynsijärvi LähiTapiolasta keskustelevat liukastumisen aiheuttamista työtapaturmista.


Verkkokoulutusten käyttöönotto

Voit käyttää kaikkia verkkokoulutuksia niiden esittelyn yhteydessä olevien linkkien kautta. Tarvitset kursseille kirjautumiseen salasanan, jonka voi tilata oheisella lomakkeella. Kysy kuitenkin ennen tilausta yrityksesi koulutuksista tai turvallisuudesta vastaavalta henkilöltä, onko teille jo toimitettu salasana* kursseihin kirjautumiseen. Se voi olla saatavilla esimerkiksi yrityksesi intranetistä. Salasana on sama yrityksesi koko henkilöstölle ja se käy kaikille kursseille.

* Ennen 4/2020 toimitetut salasanat eivät kuitenkaan enää toimi, joten pyydä meiltä uutta salasanaa!

Tilaa tunnukset verkkokoulutuksiin!