Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Asiantuntijatilaisuudet

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Seminaarit ja webinaarit

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Aiempien tilaisuuksien esitykset ja materiaalit löydät tästä alta.

LähiTapiola järjesti 26.11.2021 työturvallisuuden menestystekijöitä käsittelevän webinaarin. Webinaarissa käsiteltiin mm. miten sitouttaa organisaation johtoa, miten varmistaa työntekijöiden osallistuminen ja miten työterveys- ja työturvallisuusasiat yhdistetään organisaation liiketoimintaprosesseihin.

Webinaarin asiantuntijoina olivat Jussi Moisio Quality for Results Oy:stä sekä Jaana Luomanen ja Vesa Kynsijärvi LähiTapiolasta.

Katso webinaarin tallenne täältä - dreambroker.com

Esitysmateriaali (pdf)


LähiTapiola järjesti 5.10.2021 webinaariin, jossa asiantuntijamme kävivät läpi keskeisiä työturvallisuusjohtamiseen liittyviä teemoja ja esihenkilöiden työturvallisuuden vastuita. Webinaari antoi hyvän katsauksen työturvallisuuden tavoitteiden asettamiselle ja kehittämistoimenpiteiden kohdentamiselle. Webinaari on tarkoitettu tukemaan erityisesti esihenkilöitä ja muita työturvallisuuden parissa työskenteleviä.


Mennyt vuosi on ollut haastava meille kaikille. Ihmisten välinen kanssakäyminen, vuorovaikutus ja kohtaamiset työssä ja arjessa ovat monella tapaa muuttuneet. Haasteista huolimatta olemme varmasti myös oppineet löytämään itsestämme keinoja selviytyä ja tunnistamaan aiempaa paremmin yhteisöllisyyden merkityksen.

Korona-aikana omasta hyvinvoinnista huolehtiminen, palautuminen ja turvallisen työyhteisön merkitys ovat entisestään korostuneet. Niinpä halusimmekin tänä keväänä tarjota asiakkaillemme webinaarisarjan, jonka aiheet käsittelevät ajankohtaisia teemoja: tunnejohtamista, omaa hyvinvointia ja palautumista, turvallista työyhteisöä sekä työyhteisön ristiriitojen ratkaisemista.
Puhujiksi saimme Suomen eturivin huippuasiantuntijoita.
  • 17.3.2021 Ajattelun, asenteiden ja tunteiden johtaminen
    Eeva Jaakonmäki, juristi, Sertifioitu Coach, ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija

  • 25.3.2021 Aivotutkimuksen antia mielen hyvinvointiin ja palautumiseen
    Minna Huotilainen, aivotutkija, professori, DI

  • 14.4.2021 Työyhteisön ristiriidat ja konfliktien kohtaaminen ja sovittelu
    Eeva Jaakonmäki, juristi, Sertifioitu Coach, ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija

Esitysten lisäksi kerromme millä tavalla me olemme LähiTapiolassa käsitelleet näitä teemoja ja asioita oman henkilöstömme keskuudessa. Haastateltavina ovat LähiTapiolan henkilöstöjohtaja Tomi Sinisaari ja kehittämispäällikkö Marja Salminen.


Millainen on toimiva ja turvallinen työyhteisö? Mitä on psykologinen turvallisuus ja miten se vaikuttaa työyhteisön tuottavuuteen, luovuuteen tai yksilöiden hyvinvointiin? Entä miten rakennetaan hyvää keskustelukulttuuria ja kasvatetaan yksilön luottamusta ja uskallusta puhua vaikeistakin asioista? Miten ajan ilmiöt, kuten mielentäminen, voivat kehittää laadukasta vuorovaikutusta työyhteisössä?

LähiTapiolan suurasiakasyksikkö järjesti aiheesta webinaarin tiistaina 20.10.2020. Asiantuntijana keskustelussa toimii työelämän kehittämiseen ja valmentamiseen erikoistunut psykologi Ilona Rauhala. Asiakkaan äänen ja konkreettiset käytännöt työelämästä keskusteluun toi Tokmanni Group Oyj:n HR-johtaja Sirpa Huuskonen ja moderaattorina webinaarissa toimi LähiTapiolan liiketoimintajohtaja Kaisa Höijer.

Katso webinaarin tallenne täältä - YouTube.


LähiTapiola järjesti 8.11.2019 tilaisuuden jatkuvuudenhallinnasta, kyberuhkista ja toiminnasta kriisitilanteissa.

Luennoitsijoiden esitystallenteet ovat katsottavissa täällä - dreambroker.com.


Tiesitkö, että työikäisistä joka viides mies ja joka kymmenes nainen ovat alkoholin suurkuluttajia. Miten päihderiippuvuus näkyy ja vaikuttaa työyhteisössä? Tunnistatko ajoissa tilanteet ja osaatko varmistaa avun saamisen? Miten työnantajana voit ennaltaehkäistä ongelmia ja tukea avun saannissa.

LähiTapiola, Elo ja Kantamo järjestivät 13.5.2019 aiheesta tilaisuuden, jota oli mahdollisuus seurata myös online-lähetyksenä. Iltapäivän tilaisuus oli suunnattu työpaikan johdolle, esimiehille, HR:lle, työsuojelulle, riskienhallinnan asiantuntijoille sekä tietenkin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Luennoitsijoiden esitystallenteet ja esitysmateriaalit


LähiTapiola järjesti Piina 2018 -seminaarin 2.11.2018.

Luennoitsijoiden esitykset ja esitysmateriaalit


Moni ei ehkä tiedä, että työmatka on usein heidän työnsä vaarallisin osuus. Työn luonteen muuttuminen, hektiset aikataulut sekä jatkuvasti kansainvälistyvä toimintaympäristö puolestaan asettavat omat haasteensa turvalliseen liikkumiseen ja matkustamiseen.

LähiTapiola järjesti 27.10.2017 aiheesta liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnatun, aamupäivän mittaisen seminaarin jota oli mahdollista seurata myös online-lähetyksenä. Puhujina tilaisuudessa olivat riskienhallinnan ja turvallisuuden eturivin ammattilaiset.

Luennoitsijoiden esitykset ja esitysmateriaalit


Suvi Ahtosalo Kiwa Inspectasta ja Vesa Kynsijärvi LähiTapiolasta keskustelevat liukastumisen aiheuttamista työtapaturmista.


Verkkokoulutusten käyttöönotto

Voit käyttää kaikkia verkkokoulutuksia niiden esittelyn yhteydessä olevien linkkien kautta. Tarvitset kursseille kirjautumiseen salasanan, jonka voi tilata oheisella lomakkeella. Kysy kuitenkin ennen tilausta yrityksesi koulutuksista tai turvallisuudesta vastaavalta henkilöltä, onko teille jo toimitettu salasana* kursseihin kirjautumiseen. Se voi olla saatavilla esimerkiksi yrityksesi intranetistä. Salasana on sama yrityksesi koko henkilöstölle ja se käy kaikille kursseille.

* Ennen 4/2020 toimitetut salasanat eivät kuitenkaan enää toimi, joten pyydä meiltä uutta salasanaa!

Tilaa tunnukset verkkokoulutuksiin!

Jos haluat itse tai koko yrityksesi henkilöstön suorittavan verkkokoulutuksiamme, niin jätä yhteystietosi, jonka jälkeen lähetämme sinulle tarvittavan salasanan.

Verkkokoulutukset ovat tarjolla vain LähiTapiolan yritysasiakkaille.

Kun lähetät lomakkeen, voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.