Silmät auki riskienhallintaanPyroll-konserni halusi niskalenkin toimintansa uhista ja ryhtyi LähiTapiolan asiantuntijoiden avulla kehittämään kokonaisvaltaista riskienhallintaansa.


Vaarojen tunnistaminen ajoissa jättää yritykselle aikaa kehitellä varasuunnitelmat ja varmistaa toiminnan keskeytymättömyys. Pyroll-konserni käynnisti syksyllä 2008 yhteistyössä Tapiolan, tai nyttemmin LähiTapiolan kanssa yritysryppäässä riskienhallinnan kehittämisen.

Toimitusjohtaja Hannu Vakkari tunnustaa, että ennen projektin käynnistämistä toiminnan uhkia oli käsitelty tapauskohtaisesti.

Vaarana vauhtisokeus

Pyroll-ryhmä on kasvanut viime vuosina lähinnä yritysostoin. Suuri loikka tapahtui vuonna 2007, kun Pyroll osti M-realilta perinteikkään Takon kotelotehtaan Tampereelta.

”Viime vuodet ovat olleet meille suotuisia. Ehkä olimme hieman vauhtisokeita, ja kuvittelimme hallitsevamme ongelmiamme hyvinkin, vaikka tosiasiassa emme edes nähneet kaikkia solmukohtia. Inhimilliseltä kannalta on iso asia, jos riskienhallinnan avulla pystymme kohdentamaan oikein esimerkiksi turvallisuutta parantavat toimenpiteet ja välttämään yhdenkin työtapaturman”, Vakkari muistuttaa.

”Yritysten pitäisi osata varautua myös siihen, että talouden kehitykseen voi tulla äkillinen pysähdys, sopimuskumppanit saattavat pettää, kilpailija yllättää tai myyntisaatavista tulla takkiin.”

Aina voi pyytää apua

”Kokonaisvaltainen riskienhallinta pyrkii turvaamaan organisaation strategisten, toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisen, häiriöttömän toiminnan ja jatkuvuuden”, LähiTapiola-ryhmän riskipäällikkö Olli Heikkinen määrittelee.

LähiTapiola tukee asiakkaitaan konsultoimalla ja olemalla asiantuntijana mukana riskikartoituksissa.

”Aina kannattaa pyytää apua. Vahinkojen sattuessa on tärkeää olla varasuunnitelma, jotta yritys saadaan taas nopeasti jaloilleen ja tappioiden määrää pystytään pienentämään”, Heikkinen toteaa.


Teksti: Maarit Seeling
Kuvat: Mikko Hannula

Artikkeli on julkaistu asiakaslehdessämme. Tilaa Omatalous-lehti.
Jaa