Hirsiyrittäjä arvostaa yhden luukun periaatetta

Kun raha- ja vakuutusasiat hoituvat yhdessä osoitteessa, yrittäjä voi keskittyä täysillä omaan työhönsä, tietää Suomen Lomahirsi Oy:n toimitusjohtaja Olavi Kujanen.

Suomen Lomahirsi Oy tekee liki 400 000 euron liikevaihtoa. Tärkein kumppani on Kontio Hirsitalot, jonka mallisto on pitkään ollut Lomahirren käsialaa, Kujanen kertoo.

”Loma-asuntojen keskimääräinen koko on kasvanut parissakymmenessä vuodessa 30 neliöstä jo 80 neliöön. Ennen panostettiin kodin takapihaan, nyt myös vapaa-ajan asuntoon”, yrittäjä tietää.

Varsinainen vapaa-ajan asumisen vihreä käyntikortti nousee Kemiön saaristomaisemiin Högsöraan, jossa Lomahirsi on mukana toteuttamassa modernia hirsihuvilaa. Projektin myötä Lomahirsi Oy:n, Olavi Kujasen ja Tapiolan yhteistyö on tiivistynyt entisestään. Hankkeen rahoitti Tapiola Pankki, jossa vallinnut positiivinen asenne sai yrittäjän keskittämään muutkin raha- ja vakuutusasiat Tapiolaan.

”Asioiden hoitaminen yhdessä ja samassa osoitteessa säästää paljon aikaa ja vaivaa. Toki keskittäminen tuottaa myös kustannussäästöjä, jotka vuositasolla ovat ihan merkittäviä”, Kujanen toteaa.

Yrittäjän peruspankki

”Rahoituspäätösten tueksi tarvitaan yrityksen tilinpäätöstiedot ja selkeä investointisuunnitelma. Jos asiat ovat mielestämme kunnossa, syntyy positiivinen päätös hyvinkin nopeasti.  Lomahirsi Oy:n hanke on tästä hyvä esimerkki”, Tapiola Pankin rahoituspäällikkö Jari Heiskanen toteaa.

Kun yrittäjän tai hänen perheensä vakuutukset ovat jo valmiiksi LähiTapiolassa, sinne kannattaa siirtää myös yrityksen pankki- ja vakuutusasiat. Sama tuttu yhteyshenkilö hoitaa LähiTapiolassa sekä yrityksen henkilöstön että yrittäjän omat ja perheen asiat.

Yrityksen asioiden keskittäminen LähiTapiolaan tuo jopa 10 prosentin edun yrittäjälle. Alle 10 hengen kokoiselle mikroyritykselle tarjolla ovat kaikki tarvittavat pankkipalvelut sähköistä maksuliikennettä ja yritysrahoitusta myöten. LähiTapiola on joustava ja osaava kumppani myös yrityksen kasvaessa.

Teksti: Timo Sormunen
Artikkeli on julkaistu asiakaslehdessämme. Tilaa Omatalous-lehti.Jaa