Ohjeita korvauksenhakuun

Varaa Tapiolalle mahdollisuus vahingon tarkastamiseen suuremmissa vahingoissa. Älä siis hävitä vahingoittunutta omaisuutta itse.

Matkatavaravahinko
Myrskyvahinko
Palovahinko
Rikkoutumisvahinko
Rikos
Vesivahinko

Matkatavaravahinko

Jos matkatavarasi vahingoittuu tai katoaa kuljetuksen aikana, ilmoita vahingosta kuljetusliikkeen tai liikenneyrityksen edustajalle. Jos laukkusi esimerkiksi katoaa lennon aikana, ilmoita asiasta lentoyhtiölle.

Myrskyvahinko

Aloita rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden puiden raivaaminen mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Pyydä tarvittaessa apua puunraivauksen ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.

Jos vesikatteeseen on tullut vaurioita, suojaa katto pressulla. Näin sade- tai sulamisvesi ei pääse sisään. Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita.

Valokuvaa rakennuksen ja piha-alueen vahingot ennen raivaustöitä. Kuvien tulisi sisältää yleiskuvia vakuutetusta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta omaisuudesta.

Sähkökatkon sattuessa pidä pakastimen ovi suljettuna, jolloin elintarvikkeet voivat säilyä vahingoittumattomina useita tunteja.

Katso toimintaohjeet rakennuksille aiheutuneissa myrskyvahingoissa (pdf).

Palovahinko

Katso toimintaohjeet palovahingossa.


Rikkoutumisvahinko

Ota valokuvia rikkoutuneesta omaisuudesta. Säilytä omaisuus, josta haet korvausta, siihen saakka kunnes vahinkoasia on käsitelty. Tee vahinkoilmoitus.

Rikos

Jos on tapahtunut rikos, ilmoita asiasta poliisille.

 • Vasta kun poliisi on antanut luvan, luetteloi vahingot, ota kuvia vaurioista ja siivoa.
 • Jos murtovaurioiden korjaus ei ole heti mahdollista, tee väliaikainen suojaus esimerkiksi naulaamalla tai levyttämällä ovi tai ikkuna kiinni.

 • Vesivahinko

  Varaa Tapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahinko, joten älä aloita purku- ja raivaustöitä ennen kuin olet saanut luvan.

  Taloyhtiössä ilmoita vahingosta heti isännöitsijälle ja huoltoliikkeelle.

  Katso toimintaohjeet vesi- ja vuotovahingon sattuessa (pdf).  Jaa