Ilmastokumppanit allekirjoittivat ilmastositoumukset kaupungintalolla

LEHDISTÖTIEDOTE
17.4.2012

Elinkeinoelämän ja Helsingin kaupungin yhteinen Ilmastokumppanit-verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 17.4. Helsingin kaupungintalolla. Tapaamisessa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen allekirjoitti ilmastositoumuksen Alma Median, Forum Viriumin, Elisan, Helsingin seudun kauppakamarin, Keskon, Kiinteistö-Tapiolan, Lassila & Tikanojan, Lemminkäisen, Logican, Martelan, NCC:n, Nordean, Pauligin, Siemensin, Skanskan, Spondan, Stockmannin, VR Groupin, VVO:n ja YIT:n kanssa. Sitoumuksissa yritykset määrittelivät, miten ne aikovat hillitä ilmastonmuutosta omassa toiminnassaan.

Edelläkävijöiden yhteistyöverkosto

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan edelläkävijöitä, Pelle Pelottomia, jotka kehittävät uusia ratkaisuja ja toimivat tiennäyttäjinä muille. Ilmastokumppanien tavoitteena on koota edelläkävijät saman pöydän ääreen ja yhteistyön avulla löytää uudenlaisia toimintatapoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteena on myös vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Ilmastokumppaneilla kunnianhimoisia tavoitteita

Ilmastositoumuksissaan yritykset asettivat tavoitteeksi muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisen, energiatehokkuuden parantamisen ja uusien kasvihuonekaasupäästöjä pienentävien palvelujen kehittämisen. Sitoumukset löytyvät osoitteesta www.ilmastokumppanit.fi

Esimerkkejä sitoumuksista:

  • Lisätä vihreän sähkön osuutta 20 prosenttiin kokonaiskulutuksesta.
  • Pienentää toimitilojen sähkönkulutusta vuoden 2011 tasosta 10 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.
  • Uusia työsuhdeajoneuvot vuoteen 2020 mennessä sellaisiksi, että jokaisen ajoneuvon hiilidioksidipäästöt ovat enintään 130 g/km.
  • Pienentää tieto- ja viestintäteknologian (ICT) hiilijalanjälkeä 30 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.
  • Lisätä sähköautojen käyttöä.
  • Parantaa lämmityksen energiatehokkuutta siten, että energiankulutus vähenee 11 prosenttia vuosina 2009 – 2016.
  • Sekajätteen määrä on korkeintaan 10 prosenttia vuoteen 2015 mennessä.
  • Toimitilahankkeet toteutetaan 25 prosenttia energiatehokkuusnormeja paremmin.

Ilmastokumppanit kutsuu mukaan eri alojen toimijoita

Yritysten lisäksi verkostoon toivotaan tukijäseniksi korkeakouluja, järjestöjä ja muita toimijoita. Tarkoituksena on saada mukaan mahdollisimman paljon toimijoita laajan ja innovatiivisen yhteistyön luomiseksi.

Ilmastokumppaneihin voi liittyä osoitteessa www.ilmastokumppanit.fi. Ilmastokumppanien puheenjohtajana toimii apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja verkostoa koordinoi Helsingin kaupungin ympäristökeskus yhteistyössä Helsingin elinkeinopalvelun kanssa.Jaa