Mitä kerrostalossa asuvan kotivakuutus korvaa? 

Asiakkaan kysymys: Asun kerrostalossa vuokralla. Millainen kotivakuutus minun kannattaisi ottaa, ja mitä se korvaa?

Vastaus: Kerrostalossa asuva vakuuttaa irtaimistonsa, johon sisältyy myös asunnon kiinteitä sisusteita, kuten parketti ja tapetointi. Kotivakuutus on koko kotitalouden yhteinen vakuutus. Se antaa turvan tulipalojen, vuotovahinkojen, asuntomurtojen sekä muiden tavallisimpien kodin vahinkojen varalta. Lisäksi kotivakuutus korvaa, jos vakuutuksenottaja tai joku perheenjäsenensä – lemmikki mukaan lukien – aiheuttaa vahinkoa toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen. Myös riita-, rikos- ja hakemusasioista syntyviä oikeudenkäyntikuluja korvataan kotivakuutuksesta.

Kotivakuutusten ehdot kertovat, mitä vahinkoja korvataan ja millaisia rajoituksia korvauksissa saattaa olla. Asiakas voi valita tarpeidensa mukaan Tapiolan Kodin vakuutuksista hänelle parhaiten sopivan turvan tason. Kattavin on laajan turvan tason vakuutus, kun taas suppean turvan tasoinen vakuutus jättää useampia riskejä asiakkaan itsensä kannettavaksi.

Kotivakuutus on syytä olla jokaisessa taloudessa. Oma kotivakuutus korvaa omalle irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja. Jos esimerkiksi televisiosta alkuunsa saanut tulipalo turmelee kerrostaloasuntoa ja aiheuttaa naapureille savu- ja nokivahinkoja, naapureiden vahingot korvataan pääsääntöisesti heidän omista kotivakuutuksistaan. Taloyhtiön rakenteille aiheutuneita vahinkoja korvataan kiinteistövakuutuksesta.

Irtaimistovakuutusten voimassaolo vaihtelee – kotivakuutus korvaa usein myös ulkomaanmatkalla sattuneita vahinkoja, kuten esimerkiksi lentoyhtiön kadottamat matkatavarat. Tapiolan laajan turvan kotivakuutus on voimassa ulkomailla 45 päivää matkan alkamisesta. Matkustaja ei siis välttämättä tarvitse erillistä vakuutusta matkatavaroilleen.

Lisätietoja Tapiolan Kodin vakuutuksista saat internetistä, palvelunumerostamme sekä lähimmästä toimistostamme.

Kysymykseen vastasi palvelupäällikkö Jyrki Jäppinen.

Tiedotuspalvelut / Stefan LeppänenJaa